Dit is het begin van een nieuw project. Het leren en toepassen van JQuery, met css3 animations en het gebruik van svg’s. Om niet alleen iets te leren, maar ook iets nuttigs te maken, zodat ik een duidelijk doel heb, heb ik gekozen voor een geanimeerde uitleg/infographic van de sportvereniging The Dutch Dragons.

De infographic zal bestaan uit enkele pagina’s, met elk een eigen onderwerp. De bedoeling is dat elke pagina een of meerdere animaties zal bevatten, die in werking treden door te scrollen, hover of te klikken. Zo kan ik mij uitleven op verschillende animatie technieken en het creĆ«ren van interactie.

Ik heb gekozen voor The Dutch Dragons een drakenboot vereniging in Zoetermeer, omdat ik er zelf lid van ben en het een warm hart toe draag. Het zal naar mijn idee, mooi zijn als deze infographic op hun website komt te staan, waardoor ze mensen op een snelle en leuke manier van kennis over de vereniging en het drakenboot kunnen voorzien. Om daar hopelijk meer mensen mee te trekken en/of de sport/vereniging bekender te maken.

Enkele mogelijke onderwerpen kunnen zijn: geschiedenis, verenigingen, hoogtepunten, statistieken, uitleg.

Hieronder volgt nog een korte uitleg over het drakenboot varen, binnenkort zal ik natuurlijk verwijzen naar mijn infographic.

Het drakenboot varen komt uit China, het is een boot van 12,5 bij 1 meter. Het team bestaat uit 20 peddelaars, een trommelaar en een stuurman/vrouw. Er is in Nederland elk jaar een competitie tussen ongeveer 7 wedstrijdteams, maar het wordt ook vaak beoefend door bedrijven als teambuilding in competitieverband of als losse training.

De beelden die je hier ziet zijn de eerste opzetten. Alle tekeningen zijn door mij getekend en meer tekeningen kun je vinden in het portfolio-item Drakenboot plaatjes.

Laat een bericht achter

Uw email zal nooit gepubliseerd of gedeeld worden.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.